Despre cosmetice organice

Fond de ten Fluid Light de la Lavera

laveraAm tenul iritat. Nu stiu daca de la oboseala, fum de tigara (am stat in club doua nopti la rand, plus un bar-restaurant) sau de la incercarea mea de a folosi Vichy Normaderm din nou, de data asta mostre si nu produsul intreg. Poate faptul ca in doar 4 zile am folosit 2 produse diferite de hidratare cumulat cu restul factorilor, nu stiu. Iar noul meu fond de ten nu acopera deloc. Doar uniformizeaza si hidrateaza, iti ofera un aspect natural. Dar daca  fata ta nu este perfecta atunci Fluid Light de la Lavera nu te ajuta, chiar daca insisti cu mai mult fond de ten in zonele afectate.
Asa ca trebuie sa-mi caut altul si sa-l pastrez pe asta doar pentru zilele in care fata mea nu are imperfectiuni si vreau sa am o stralucire naturala si o culoare uniforma. De altfel descrierea suna ca “acest fon de de ten acopera petele si si pielea neregulata a fetei in mod natural. Prin continutul sau de Aloe Vera si ulei de jojoba ofera pielii o protectie umeda si un fin aspect catifelat si relaxant.” I se potriveste, in afara de verbul acopera, actiune irealizabila. Si eu nu am un ten cu probleme, ca sa-mi acopere cine stie ce. A avut niste mici imperfectiuni.
Puncte bune: arata natural, este bio, hidrateaza bine, da un aspect sanatos tenului, unformizeaza, ingredientele naturale provenite din agricultura organica
Puncte slabe: nu acopera, este nepotrivit pentru zona T (dupa doua ore, cand mi-am controlat fruntea era lucioasa)
Ingrediente: apa,ulei de masline*, glicerina, tricaprilin, alcool*, crema de masline, triglicerida caprilica, citrat stearat gliceril, gliceride hidrogenate de palmier, lecitina,ulei de jojoba*, ulei de migdale dulci*, glucoza glutamata, suc din frunze de aloe barbadensis*, lizolecitina, unt de shea*, guma xanthan, acetat tocoferil, lecitina hidrogenata, tocoferol, apa de trandafiri*,apa florala de lavanda*, apa de melissa officinalis*, steroli seminte de rapita,palmitat de ascorbil,arome(parfum)**,citral**,citronelol**,geraniol**,limonina**,linalool**,[+/- dioxid de titaniu(CI 77891),oxizi de fier(CI 77491),oxizi de fier(CI 77492),oxizi de fier(CI 77499)].
*Ingrediente din agricultura organica certificata. **Uleiuri naturale esentiale.
Update 2014. Azi fondul de ten se numeste Natural Liquid Foundation, vine in 4 nuante:ivory, porcelain, honey,almond si este cel mai bun fond de ten bio pe care l-am incercat.
 

Related Posts

12 thoughts on “Fond de ten Fluid Light de la Lavera

  1. Gaby spune:

    Probabil sun ca o moară stricată deja…dar ai avut curiozitatea să încerci un fond de ten mineral? Nu L’oreal et company, ci ceva curat şi cu câteva ingrediente doar. Eu azi aveam o faţă…parcă stătusem cu faţa pe aragazul încins şi am dat cu prăfuleţul ăsta şi mi-am recăpătat pielea uniformă şi cu aspect frumos şi sănătos. Am şi eu nişte bube sub ochi de la o cremă…nu ştiu care că am mai multe şi le rotesc…

  2. sideris spune:

    Sper ca e totusi dioxid de titaniu, nu dioxina, care e toxica 🙂

  3. MD spune:

    Eu nu mai inteleg nimic. Daca tu comercializezi produse bio si stii cat de nocive sunt celelalte, de ce mai folosesti Vichy? Este un fel de antireclama sau esti masochista? (Eu folosesc numai produse bio si de aceea iti urmaream blogul). Sunt confuza.

  4. Roxana spune:

    O sa-mi iau si unul mineral, dar in afara de L’Oreal nu stiu daca mai are cineva mineral si atunci trebuie sa-mi fac comanda. Am o lista de producatori de machiaj mineral pe care as vrea sa-i incerc, dar la comanda este greu cu culoarea. Asa si la MAC, dupa care su sunt innebunita, am gasit un fond de ten mineral, dar am mai gresit culorile cand am comandat asa.

  5. Roxana spune:

    @Sideris. Imi cer scuze, ingredientele le-am luat de pe situl de unde le-am comandat si le-am pus in graba. Este dioxid de titaniu.

  6. Roxana spune:

    @MD 🙂 Folosesc produse bio, numai ca mai primesc mostre si vreau sa vorbesc in cunostiinta de cauza cand spun ca produsele bio sunt nu numai mai bune pentru sanatate, ci si eficiente. Pentru ca 90% dintre femei nu-si vor da banii pe produse sanatoase, daca acestea nu sunt si eficiente, daca nu ofera soluti pentru diferite probleme ale tenului. Asa ca daca am mostre, le incerc. Imi pare rau daca am creat confuzii, dar eu nu cred ca daca ceva nu este bio, nu poate fi eficient. E adevarat ca Vichy sunt niste bombe de chimicale (oricum nu-mi place Vichy pentru ca se afla sub umbrela L’Oreal), insa exista si produse ne-organice a caror lista de ingrediente este foarte ok. Si exista si momente in care alternativa bio nu este eficienta. Am nevoie de un fond de ten care sa tina, asa ca o sa caut unul mineral.

  7. Monica spune:

    Interesant post-ul!
    Si ce fonduri de ten recomanzi? Ma intereseaza si pe mine ceva bun si cat mai natural! Am tenul normal, putin spre uscat, insa.

  8. Andra spune:

    Am inteles ca fondul de ten LOGONA ar face ceva treaba. Si eu sunt interesata de un fon de ten bio care sa si acopere imperfectiunule. Noroc ca ai scris despre Lavera, pt ca tocmai pe acesta vroiam sa il comand. Mai este cel de la Nvey sau Dr. Hauschka dar sunt in jur de 130-140 lei. Mi l-as comanda pe cel de la Logona dar am o problema cu alegerea culorii fondului de ten direct de pe site-uri. Risc sa ma trezesc cu o culoare total nepotrivita tenului meu. Cunoasteti, fetelor, vreum magazin cu astfel de cosmetice in Bucuresti in afara de Leacul?
    Va pup!

    1. Roxana spune:

      Mai exista Natural Paris care are gama de machiaj bio, Couleur Caramel, insa si fondurile de ten de la ei ajung tot pe la 150 de lei. Eu m-am riscat cu Lavera, l-am comandat de pe site, insa e o optiune riscanta. Acum incerc fond de ten mineral, este tot o alternativa ok. Dar sunt in cautari, nu sunt multumita de ce am, desi am gasit o varianta: aplic inati fondul de ten bio si dupa pe cel mineral. Si obtin un rezultat multumitor.

  9. Andra spune:

    Si fondul de ten mineral de unde l-ai achizitionat?

  10. Roxana spune:

    Noi am adus Aubrey Organics si ei au machiaj mineral pe care l-am incercat cu ideea de a-l importa in Romania, dar nu am fost multumite decat de fardul de obraz. Dar poti sa-ti comanzi de pe ebay sau de pe strawberrynet.com. Am vazut si la Douglas fond de ten mineral la doua marci, Burjois si inca una, nu mai tin minte. O sa-ti fac o lista cu marci care au machiaj mineral, daca te intereseaza. Mai multe despre subiect gasesti pe manie.ro, Gaby (proprietara blogului) este foarte documentata despre subiect.

  11. Roxana spune:

    @Monica, daca ai tenul uscat si nu vrei sa acoperi multe, fondul de ten de la Lavera este foarte hidratant si cremos. Eu am incercat in Sephora si mi-a placut foarte mult, Chanel Pro Lumiere, dar mai caut. Vreau ceva mai curat din punctul de vedere al ingredientelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *