Cosmetice preparate acasa

Solutie pentru caderea parului (impotriva)

usturoiUsturoiul pisat macerat in alcool. La 100 ml de alcool se pun 40-50 gr de usturoi si se lasa la macerat timp de 7-10 zile. Aplicati aceasta pasta pe scalp si stati asa cel putin o ora.  Cel mai bine ar fi se rezistati toata noapte cu parul invelit intr-un prosop. Repetati timp de o saptamana/ doua din 2 in 2 zile, in functie de gravitatea problemei. Este o solutie probata pentru caderi masive de par.
Pentru intarirea radacinii parului amestecati usturoiul pisat cu ulei de masline si strecurat prin tifon. Se sta cu aceasta lotiune intre 4-8 ore, cu parul infasurat in prosop. Merita incercat avand in vedere ca produsele din comert sunt scumpe si ineficiente.
Usturoiul contine cantitati importante de vitamine cum ar fi: A, B1, B2, C si de asemenea substante minerale ca: potasiu, sulf, fosfor, calciu, siliciu, iod, transformandu-l intr-un adevarat remediu minune pentru diverse afectiuni si probleme.

Related Posts

18 thoughts on “Solutie pentru caderea parului (impotriva)

  1. camelcutza spune:

    eu am folosit multa vreme usturoi,frecandu-l de scalp.e adevarat ca miroase cam urat si mirosul se duce greu,dar te obisnuiesti,plus ca dupa ce simti efectele benefice,te lasi greu:))

  2. Clarra spune:

    Asta e solutie “pentru” caderea parului, sau “impotriva” caderii parului? 😀

  3. Roxana spune:

    🙂 Este solutie pentru caderea parului. Din cate am inteles de la persoana care mi-a povestit despre ea, pentru caderile masive de par.

  4. Roxana spune:

    Imediat dupa ce am scris despre acest remediu, am dat fuguta la stilista mea acasa (sunt o norocoasa, sta langa mine) sa ma tund si sa ma vopsesc. Am aflat ca imi cade parul mai mult decat trebuie. Nu sunt motive de ingrijorare, dar o sa incerc usturoiul.

  5. Clarra spune:

    Adica sa-ti cada parul si mai mult? Ca asta se intelege. 😛

  6. Roxana spune:

    Off! Sunt tachinata! 🙂 Impotriva caderii parului, sa nu-ti mai cada si sa previna.

  7. Anne spune:

    ma dadeam si eu in trecut cu usturoi..acum lenea si motivul “miros” nu m-au lasat sa mai incerc

  8. Clarra spune:

    😀 Iarta-ma Roxana, e defect profesional, n-am ce-i face…fiecare cu piticii lui.
    PS: vezi ca mai sus scrie “6 comentarAii”
    Eu folosesc vitamine impotriva caderii parului (complexul de B-uri), nu as putea sta cu usturoiul in cap nici batuta. In schimb il ador in mancare 😉

  9. Roxana spune:

    Imi pare rau, dar la mine nu se vede asa, nu stiu din ce cauza sa se intample asta. Eu ador usturoiul tot in mancare.

  10. Clarra spune:

    Sigur nu se vede un A in plus si la tine (inainte de cei 2 de i)?

  11. Roxana spune:

    100% sigur.

  12. Alexandraaa spune:

    ce fel d alcool?

    1. Roxana spune:

      Alcool de 90 de grade, cat sa acopere usturoiul pisat.

  13. ramonelu spune:

    fetelor…cel mai bun remediu impotriva/pentru caderea parului este uleiul de ricin aplicat la radacina plus un surplus de kitamina A, K SI B.(RECOMAND VIADERM. costa in jur de 30 lei).Rezultat suta la suta:)>-

  14. ludmila 007 spune:

    stii cumva daca e potrivita si ptr caderea parului din cauza lauziei? stii, perioada aia de dupa 2 luni cand incape sa cada asa… de-l gasasti prin toata casa.

  15. Roxana spune:

    Cred ca este valabil in orice caz. Nu am idee despre perioada respectiva, nu am trecut prin ea. Oricum mai bine mai astepti, poate e doar o perioada trecatoare.

  16. Luminita spune:

    Buna tuturor! Nu stiu voi, dar eu am avut mari probleme cu mirosul de usturoi dupa ce mi-am facut o masca cu sus numitul ingredient. Mai mult de o luna de zile miroseam in cap a tocanita :)). Oricum am decis ca nu imi mai trebuie asa ceva.
    In schimb merge de minune cu ulei de ricin dat la radacina parului inainte cu vreo cateva ore de a face baie.
    Imi cadea ingrozitor parul, de fiecare data cand dadeam cu mana prin par o scoteam plina de fire, dupa ce m-am dat cu ulei de ricin nu am mai avut probleme :).
    Oricum, fiecare persoana e diferita si parul se poate comporta diferit la tratamente.

  17. Mark spune:

    Parul poate sa cada din multe motive, si nu intotdeauna tratamentele naturiste rezolva problema.. cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog, iti faci niste analize si alegi tratamentul care ti se potriveste cel mai bine.
    Eu momentan urmez un tratament cu minoxidil 5% (Rogaine) si parul nu mai cade decat 10-15 fire pe zi.. si conform spuselor doamnei doctor dermatolog, ar trebui sa se regenereze complet in 3-4 luni. Pana atunci, fiindca am parul destul de rar, folosesc Toppik, un produs cosmetic ce face parul sa arate foarte des. In cazul meu e solutia ideala, nimeni nu stie ca am probleme cu caderea parului, pentru ca nu se observa deloc ca am parul foarte rar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *