Despre cosmetice organice

Cosmetice organice: de ce sunt mai bune? sau nu?

macbannerIn ultimele zile am cunoscut mai multe persoane. Si cum eu ma bucur de noi cunostiinte precum un copil de o jucarie noua, m-am apucat sa povestesc despre una despre alta. Acum sa nu ma credeti doar o interesata fara scrupule, dar evident din cuvant in cuvant am ajuns si la subiectul cosmetice organice. Nu le dau carti de vizita, nu le spun sa intre pe site, ma intereseaza mai mult ca oamenii sa inteleaga incet incet ce sunt cosmeticele organice, cum sa le recunoasca si de ce ar trebui sa le foloseasca.
Si nu vreau sa povestesc despre salvarea Planetei, sanatatea noastra, chimicale nocive, ci doar despre eficienta naturii.
De ce cred eu ca sunt mai bune cosmeticele organice?
– ceea ce vezi este ceea ce primesti. Intelegi lista de ingrediente, nu sunt o multime de denumiri de care nu ai auzit niciodata
– sunt delicate si potrivite chiar si pentru cea mai sensibila piele (daca aveti alergie la vreunul dintre ingrediente in starea lui naturala veti avea alergie si la un produs cu acel ingredient)
– sunt eficiente (e adevarat ca exista si produse organice care nu dau rezultate, dar nu sustine nimeni ca doar pentru ca este organic este mai bun)
– plantele au proprietati cicatrizante, antispetice, de hidratare, antiimbatranire, de relaxare, etc (evident, in functie de tipul plantei) dovedite de-a lungul timpului de studii si experienta
– ingredientele lor nu sunt legate de aparitia celulelor canceroase, nu produc eczeme, iritatii, nu imbatranesc pielea

Related Posts

12 thoughts on “Cosmetice organice: de ce sunt mai bune? sau nu?

  1. camelcutza spune:

    sunt de acord cu tine,am tot incercat si voi mai incerca cosmetice organice pana voi gasi ceva potrivit si pentru mine

  2. Gaby spune:

    Şi eu voi mai încerca, mai ales produse care sunt absorbite în piele, nu de alta, dar la unele produse din comerţ am început să am reacţii neplăcute.

  3. Diana spune:

    Legat de educarea si informarea asupra cosmeticelor organice, le-ar prinde bine gravidelor si mamicilor… Am vazut ca aveti promotie si sper sa profite cat mai multe mamici de ea. Pe site-urile pentru mamici si copii intalnesti foarte putine organice… mai ales cosmetice. E pacat, pentru ca mamicile se informeaza in special de pe site-urile astea. Si sunt atatea cosmetice organice pentru copii foarte bune…

    1. Roxana spune:

      Este foarte greu sa te lupti cu Mustela, Chicco, etc deoarece sunt prescrie pe retete de catre medici pediatrii. Din pacate foarte putine persoane stiu cum functioneaza acest sistem in care medicii sunt platiti de producatori. Avand in vedere ca in spatele acestor marci stau multinationale puternice este foarte greu sa te lupti cu ele. Speram ca usor, usor mamicile sa se informeze singure din surse independente.

  4. Roxana spune:

    Gaby iti recomand produsele pentru ten de la Trevarno. Se absorb foarte repede si foarte bine in piele.

  5. Adina spune:

    Eu am ramas surprinsa de mamici care cauta bumbacul organic pentru copii lor, dar nu si cosmetice organice pentru copii. Oricum, e un pas si asta cu bumbacul.

    1. Roxana spune:

      Si eu ma bucur ca se cauta bumbacul organic. Mi se pare ca arata si mai bine decat cel normal. Nu stiu de ce nu-si iau mai multe mamici cosmetice organice pentru bebe, mai ales ca noi avem Cattier care sunt chiar la preturi acceptabile.

  6. Adina spune:

    Cred ca multe mamici nu stiu; cum spuneai si tu: folosesc ce li se recomanda si se gaseste in toate farmaciile.

  7. MS spune:

    Draga Roxana , medicii recomanda Mustela pentru ca este sigura nu pentru ca sunt platiti . Mustela exista de 55 ani de ani pe piata nu pentru ca a fost prescrisa de medici ci pentru ca fiecare mamica care a folosit un produs Mustela l-a recumparat … calitatea si-a spus cuvantul .Cat despre anumite branduri BIO unele sunt mai putin sigure decat unul care nu este BIO fie el si mass market … asta pentru ca nu au conservanti buni si se contamineaza imediat bacteriologic .

  8. Roxana spune:

    Nu spun ca nu functionaza, insa multe produse Mustela au conservanti care nu au ce cauta in produsele destinate nou-nascutilor/copiilor. Dar este mai complicat sa produci fara parabeni. In Romania medicii sunt platiti, de asta sunt sigura si nu stiu de la cineva care stie de la cineva. Este un sistem foarte bine pus la punct.

  9. MS spune:

    Draga Roxana , nu este asa … nu toate firmele platesc medicii . Noi nu o facem , nu avem bani …. Cat despre parabeni te rog sa citesti mai mult . Parabenii au fost izolati dintr-un singur tip de cancer si anume din cancerul de san , parabenii sunt molecule estrogen-like adica au o formula similara cu estrogenii nostrii de zi cu zi . Pe de alta parte studiul respectiv condus in USA nu a putut asocia parabenii direct cu existenta si aparitia cancerului de san .Parabenii nu au fost izolati direct din cancer ci in ganglionii axilei care oricum retin si absorb diverse substante cu care intra in contact .
    Inca ceva apropo de parabeni – au fost folositi ani la rand in industria alimentara , inca mai mancam produse cu parabeni …

  10. Roxana spune:

    Noi care nu o facem? Mustela? Daca nu as fi stiut, nu as fi comentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *