Fără categorie

Daca scrie bio nu e neaparat bio

19Am vazut recent ca Elmiplant a scos o gama de produse pe care scrie mare bio.  Si inca o gama care se numeste Bioten. De fapt de vazut le-am vazut de mult, dar nu am pus cap la cap informatia si nu am realizat ca nu sunt bio. Asta pentru ca in principiu Elmiplantul este o marca mult mai buna decat altele cu un nume “frantuzesc”. La fel in Sephora se gaseste o linie de produse proprii pe care scrie mare bio. Am vazut aceasta gaselnita si pe niste produse Avon.
Si niciunele dintre aceste produse enumerate mai sus nu sunt certificate biologic de catre niciunul dintre organismele recunoscute mondial. Cu toate astea folosesc cuvantul bio si inca destul de vizibil inscriptionat pe ambalaj. Ele nu sunt produse certificate biologic, cel mult au ingrediente biologice, insa nu este mentionata canitatea existenta din aceste ingrediente. 121
Problema mea este ca acest tip de produse duce la dezinformare. Dupa ce ca este greu sa introducem notiunea de biologic=organic (biologic se spune in Franta, organic in Marea Britanie), trebuie sa mai luptam si cu produse asa-zis bio, care nu au certificare, nu au nimic.
Primul pas pentru recunoasterea unui produs bio este sigla certificarii sale si cat mai multe informatii despre ceea ce inseamna fiecare certificare in parte.
Certificari, denumiri pe care sa le cautati: Ecocert, Cosmebio, Aiab Icea, USDA, Soil Association, Organic Farmers and Growers Association, Nature et Progres.

Related Posts

9 thoughts on “Daca scrie bio nu e neaparat bio

  1. camelcutza spune:

    bun,stiu ca produsele lor nu sunt bio,dar comparativ cu mizeriile de pe piata,sunt ok,adica eu am mai multe produse de la ei si nu au parabeni,parafina,nici parfumuri deranh\jante,dar incearca si ei sa-si faca o reclama inspre bio,ca vor sa mearga pe trend:P

    1. Roxana spune:

      Stiu ca vor sa mearga pe trend. Numai ca eu am fost la targuri si vazut ca oamenii sunt foarte dezorientati si exista multe suspiciuni in legatura cu bio, tocmai pentru ca informatia nu este suficienta si corect transmisa.

  2. Clarra spune:

    Nu sunt bio, dar sa stiti ca Biotenul e foarte bun, tolerat bine chiar si de pielea sensibila. Eu l-am folosit cu succes chiar si cand am avut dermatita atopica si eram alergica la orice.

    1. Roxana spune:

      Nu neg ca este foarte bun, in general cosmeticele romanesti sunt mult peste Garnier, L’Oreal (ceea ce nu este de mirare avand in vedere ca din pretul unei creme probabil 5% este destinat ingredientelor si 50 % marketingului). problema este ca o sa avem un consumator bulversat, care nu o sa mai inteleaga ce este bio si ce nu, ceea ce pe mine ca sustinator al cosmeticelor bio ma devantajeaza. Pentru ca eu vreau sa educ si sa informez in primul rand, dupa care sa vand, evident.

  3. monica_s23 spune:

    De acord cu tine Roxana in privinta produselor L’oreal. Am ajuns deja sa nu mai suport nici un produs care tine de el, numai pentru ca stiu ca e L’oreal (nu le-am incercat pe toate, dar cele pe care le-am folosit m-au dezamagit profund). Aceeasi poveste o pot spune si in cazul Avon. De cand am folosit cateva produse organice de machiaj si am vazut diferenta, mi-am dat seama ca nu are rost sa mai arunc banii pe fereastra. Imi plac produsele organice pentru ceea ce fac, nu pentru ca sunt un trend (asa cum sustin unii, o noua strategie de marketing a companiilor producatoare de cosmetice). Dar trebuie sa fim atenti sa alegem produsele organice, pentru ca deja, asa cum ai spus si tu, consumatorii nu mai stiu daca ala e bio sau nu, daca e natural sau ce fel de produs e. Asta datorita minunatelor companii care incalca etica in marketing si fac publicitate mincinoasa.

  4. Roxana spune:

    Monica, nu stiu daca ai mai facut comanda pe biobeauty, dar la prima comanda te rog sa-mi mentionezi la observatii “comentatoarea ta fidela”. O sa-ti fac o surpriza. 🙂

  5. monica_s23 spune:

    :)) Multumesc frumos! Pana acum nu am facut comanda, dar folosesc produse organice cumparate din alt magazin online si de atunci incerc sa folosesc si sa ma informez mai mult despre acest tip de produse cosmetice. Poti fii sigura ca voi tine minte. 🙂

  6. Produse bio spune:

    Ca o regula simpla cosmeticele cu adevarat bio au termen de valabilitate foarte mic. Singurele cosmetice cu adevarat bio sunt cele facute in ateliere specializate (in genul “laboratorului” de cofetarie). Restul, cele intrate in circuitul comercial clasic sunt cvasi-bio.

  7. Roxana spune:

    Da, asta cam asa e. Crema mea de la Trevarno are termen de garantie 4 luni de la deschidere si asta-vara dupa vreo doua nu mi-a mai fost buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *